1. Hengellengte
De hengellengte bedraagt maximum 10 m. De lijnlengte bedraagt maximum 9 m (totale lengte 19 m maximum). De rek is toegelaten (rek enkel in de bovenste twee delen van de hengel), bij het vissen met de rek mag de visser zijn gebuur niet hinderen en wordt de vis geschept vanop de viskorf.  Vis zelf scheppen, en er mag enkel met koppelvissen geholpen worden door koppelmaat.
2. Bovenop vissen toegestaan
, maar niet drijvend op het wateroppervlak en met een hengel, lengte 10m + 6m draad (totale lengte 16 m maximum).Pulla kit, toegestaan.
3. Voederen
Men mag voederen met korrels (van de club,hoeveelheid onbeperkt),mais(max 6 potjes van 300 gr) max 2 liter maden en/of casters. De korrels moeten steeds droog in het viswater geworpen worden.Bij koppelvissen mogen de hoeveelheden verdubbeld worden. Alle materialen moeten aan de vijver zijn, bij aanvang van de wedstrijd (enkel korrel vanuit de kantine mag bijgehaald worden). Bij het voederen, cuppen toegestaan.
4. Haakaas 
Vrij   *
Geen kunstaas, bollies of brood*  Haakgrootte maximum 12.
5. Brasem onthaken in de emmer en met schepzak in het leefnet plaatsen, max. 20 kg per net. Overgewicht per net wordt van 20 kg afgetrokken. Boven de 25 kg = 0 kg. Karper apart.  Bij hetzelfde gewicht telt de volgorde van de nummertoekenning visplaats.
6. Goudkarper (kooi) of winde wordt onmiddellijk teruggezet, de visser krijgt hiervoor 2 kg. Voor snoek en snoekbaars geen gewicht , wordt onmiddellijk teruggeplaatst.
7. Gedregde vis telt mee. Vis aan een vreemde lijn niet.
8. Signalen: 
Eerste signaal : 5 minuten voor de start van de eerste reeks. Men mag voederen.
Voor tweede signaal: Stokken uit het water. Tweede signaal: start van de eerste reeks. Derde signaal : 5 minuten voor het einde van de eerste reeks. Vierde signaal : einde van de eerste reeks. Voor de tweede reeks geldt hetzelfde als de eerste reeks.
9. De deelnemers van de wedstrijd mogen zich bij hun nummertoekenning naar hun plaats begeven;  Na het eindsignaal van de eerste reeks mag men nog max. 10 min op de visplaats aanwezig zijn. Vanaf 10 min.voor de aanvang van de tweede reeks, mag men terug naar de visplaats gaan.
10. Weging
Bij het wegen van de vis MOET de visser aanwezig zijn en zijn netten uit het water halen en in de weegzak plaatsen (anders niet gewogen). Mindervaliden en vrouwen mogen geholpen worden.
11. Inschrijvingen : 
60 min. voor het begin van de wedstrijd moet men ingeschreven zijn voor deelname aan de wedstrijd. Telefonische inschrijvingen alleen bij Fonderie Erik: 0478/33.32.11 – Liekens Staf: 0472/85.10.26 – Van Den Vonder Jef: 0498/20.43.84

Prijzengeld : de helft van de deelnemers heeft prijs. 
Bij de toewijzing van de BOM moet men aanwezig zijn. 
Voor uitbetaling van club of koning minimum 15 x deelgenomen aan deze wedstrijden.

** Iedere deelnemer van de wedstrijd wordt geacht het reglement te kennen en toe te passen.
 Bij een klacht of bedrog tijdens de wedstrijd, niet na de wedstrijd zal het bestuur beslissen.
**Sluiting : 
verboden  te komen vissen, na laatste thuiswedstrijd op kalender.